Ni prínceps ni princeses, lectores

Els llibres ens curen, ens ajuden a viure. És una frase que s’ha posat de moda. Benvinguda sigui aquesta moda. Sobretot, en els dies que precedeixen i segueixen Sant Jordi.

Sant Jordi és la llegenda del drac i de la rosa. Sant Jordi mata el drac i regala la rosa a la princesa captiva. A l’Associació in via, que volem donar futur a tantes persones vulnerables, hem fet nostre el lema “ni prínceps, ni princeses”, que ens porta a dividir el món en persones actives i persones passives. Volem tothom en marxa, buscant les pròpies oportunitats. Per això, les roses i els llibres són el millor emblema de Sant Jordi, una de les festes més boniques de Catalunya. Regalar una rosa i un llibre a les persones estimades és donar alegria, perquè regalem tots els sentits. Fixeu-vos-hi, regalem visions en colors, olors de camp i de paper, d’oïda quan passem fulls, sensacions tàctils i, per què no? de gust, llepant una miqueta un pètal o un full… ep! Amb compte, no fos que el cantell dels fulls de llibre estigués enverinat com a la peli-llibre El nom de la rosa.

Parem-nos una mica a pensar en el llibre, el menys efímer del duet rosa-llibre. Als llibres hi trobem les històries que ens expliquen la nostra vida. Cal buscar quin és el nostre llibre. Mentre cerquem, anem llegint altres vides que ens expliquen el món. Com més remenem en la lectura, més sabem perquè ens ha passat el bo i el dolent. El que volem recordar i el que volem oblidar, un cop ho hem assumit. Llegint ens preparem per saber escollir allò que ens agrada, que ens fa felices.

A l’Associació invia reivindiquem una festa de persones que llegim, per construir un futur sense prínceps ni princeses. Amb persones lliures, empoderades i solidàries. En aquest camí estem: in via.

Manolita Sanz, Junta de l’Associació in via


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *