Les nostres treballadores fan formacions sobre el col·lectiu LGTBQIA+

Com a entitat que treballa en la prevenció i per l’erradicació de les condicions de desigualtat que generen violència i discriminació, des de l’Associació in via volem assegurar-nos que cap col·lectiu sigui invisibilitzat o vulnerabilitzat, i és per això que la nostra Comissió d’Igualtat ha desenvolupat el nou Pla d’Igualtat i el Protocol per a la prevenció i actuació davant de l’assetjament sexual, per raó de sexe, identitat de gènere, expressió de gènere, orientació sexual, racialització, ètnia i/o religió, diversitat funcional i altres. Ambdós, es presentaran a totes les treballadores aquest divendres 1 de juliol.

D’altra banda, divendres 17 de juny vam dur a terme la primera formació interna del nou Pla d’Igualtat per tal que totes les nostres treballadores puguin conèixer de primera mà qui forma part del col·lectiu LGTBQIA+, per què és un col·lectiu vulnerabilitzat i quins són els seus drets. La formació va tenir lloc al Casal de Barri de Poblenou, i va ser impartida per tres professionals de l’Associació in via que són membres del col·lectiu LGTBQIA+, l’Alex Alba Bernal, l’Hugo Playan, i la Melanye Franco, amb la col·laboració de l’entitat LOBBY TRANS, especialment de la Mar Onega Díaz, la Judith Juanhuix i l’Àlex Bixquert. Aquesta formació ens va permetre: fer un repàs a la història de criminalització i patologització que ha patit i continua patint el col·lectiu, així com les dades disponibles sobre assassinats i actes d’odi cap al col·lectiu aquí i arreu del món; desengranar les diferències entre sexe i identitat de gènere tot trencant amb els estereotips de gènere que imposa la societat cisheteropatriarcal; endinsar-nos en algunes definicions i conceptes bàsics en relació amb el col·lectiu; conèixer expressions i actituds d’odi o discriminació cap al col·lectiu per tal d’identificar-los i deixar de reproduir-los així com poder denunciar-los… Tot a partir de dinàmiques que van posar a prova els nostres coneixements i prejudicis.

Estem molt contentes de la bona acollida que va tenir la formació i pròximament continuarem amb més formacions sobre el col·lectiu per tractar qüestions pendents com: l’adequat acompanyament a la infància trans, els efectes de la possible llei trans estatal i catalana i els seus drets pendents, la transfòbia a la nostra societat i arreu i l’esquerda del feminisme actual i, entre altres temes, poder escoltar les experiències en primera persona de les companyes de l’associació que pertanyen al col·lectiu LGTBQIA+, qui en la mesura que se sentin còmodes explicaran com va ser per elles créixer en una societat obsessionada per unes etiquetes i estereotips en els quals no encaixaven, així com les diferents formes de violència que han patit pel fet de ser qui són.

Més enllà de la formació, convidem també a totes les nostres treballadores, sòcies i voluntàries a defensar els drets de les persones LGTBQIA+ i a participar en els esdeveniments i manifestacions de tot el mes de juny, inclosos els dies 25 i 28 de juny. I és que defensar el col·lectiu LGTBQIA+ és defensar els drets humans i el feminisme interseccional. És defensar les persones, és defensar-nos a totes. Perquè totes tenim dret a ser qui som i a existir dignament!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *