“in via” s’adhereix a la Declaració de Barcelona per l’accessibilitat universal

L’Associació “in via” s’ha adherit a la Declaració de Barcelona: “L’accessibilitat universal, una contribució al bé comú”, un manifest en defensa de l’accessibilitat universal i la defensa dels drets de les persones amb qualsevol tipus de discapacitat o amb dificultats, del propi cicle vital, en la seva accessibilitat.

Aquest manifest, al qual s’han adherit ja un centenar d’entitats del tercer sector, està impulsat per COCEMFE Barcelona, Federació de l’àmbit de la discapacitat física i orgànica, amb l’objectiu d’avançar en el compliment de la Llei General de Drets de Persones amb Discapacitat, que estableix que, el 4 de desembre d’aquest any, productes, béns, entorns i serveis han de ser accessibles, conformement a les condicions bàsiques de no discriminació i accessibilitat universal.

Una declaració per l’accessibilitat universal i la igualtat de drets

Aquesta Declaració de Barcelona vol conscienciar la societat sobre la importància d’assolir la plena accessibilitat dels productes, béns, entorns i serveis perquè les persones amb discapacitat puguin exercir els seus drets en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania. Encara avui dia hi ha més de mig milió de persones amb discapacitat reconeguda a Catalunya que segueixen trobant barreres físiques, comunicatives i socials, per accedir al mon laboral, a l’educació i la formació professional, al transport públic, a les activitats d’oci, a la cultura i en definitiva, en el seu dia a dia. Aquests obstacles, impedeixen la participació plena i efectiva d’aquesta part de la ciutadania.

D’aquesta forma, el manifest parla del concepte d’accessibilitat universal com una oportunitat per millorar les condicions de vida del conjunt de la població i l’eliminació de les barreres a les activitats quotidianes vinculades al transport i el sistema de mobilitat, a l’entorn urbà o als seus edificis i equipaments o també les degudes a la interacció de l’entorn, les TIC, actituds culturals i socials.

COCEMFE i el manifest

COCEMFE Barcelona és una organització privada, sense ànim de lucre, dedicada a promoure tota mena d’estratègies i accions a favor de la defensa i millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat física i orgànica.

Podeu llegir el manifests sencer i adherir la vostra entitat, o adherir-vos personalment en aquest enllaç a la Declaracació de Barcelona.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *