#70anysinvia

Celebrem la Jornada 70 anys in via: Reptes de futur 

Tindrà lloc el dilluns 13 de novembre al Hub Social de Barcelona de 9:30h a 12:30h 

L’acte, que començarà amb un cafè de benvinguda, comptarà amb una benvinguda institucional a càrrec de la presidenta de l’Associació in via, Carlota Falgueras, i la Secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat de Catalunya, Núria Valls.  

Després de les intervencions del públic i d’una breu intercessió de Carme Laorden, directora de l’Associació in via, i de David Bondia, síndic de greuges de Barcelona, hi haurà el passi d’un breu vídeo documental que, a través de testimonis de l’entitat, recull la trajectòria de l’Associació in via al llarg d’aquests 70 anys. L’acte el tancarà la Sra. Sònia Fuertes, Comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona.    

Per acabar i celebrar l’aniversari de l’entitat convidarem a les assistents a una copa de cava i a pastís per bufar juntes les espelmes.  

Dilluns 20 de novembre, a les 18h, i també com a acte de celebració de l’aniversari de l’Associació in via i en el marc del 25N, al Casal del Poblenou (Rambla del Poblenou, 49) s’inaugurarà l’exposició ‘Transformando historias a través de hilo y aguja’, fruit del Projecte Claudel, la iniciativa d’artteràpia que l’entitat duu a terme amb dones supervivents de violències masclistes. L’exposició es podrà veure fins l’1 de desembre cada dia de 10h a 14h; dilluns, dimarts i dimecres de 16h a 21h i dijous i divendres de 16h a 18h.

Aquesta exposició posa de manifest la feina de 50 dones que deixen enrere les seves vides, tenyides per la violència, i emprenen un camí de transformació profunda. Al llarg d’un any se les ha acompanyat a través de tallers setmanals de creació tèxtil, nascuts gràcies a la desinteressada col·laboració de Laura Pradas i la seva marca de roba FYOB, qui va donar uns quimonos que han servit com a tela en blanc on, a través de fil i agulla, poder reescriure la seva història i emprendre el difícil acte de somniar i projectar el seu futur en llibertat.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *