Assistim a la jornada de COCARMI per commemorar el Dia Internacional de les persones amb Discapacitat

El dijous 30 de novembre el COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat) va realitzar una jornada informativa sobre la idea d’encaminar-se cap a una societat resilient i inclusiva. El COCARMI organitza anualment aquesta jornada en commemoració del dia 3 de desembre, data en què es va celebrar el “Dia Internacional de les persones amb Discapacitat”. Enguany, la jornada es va centrar en la capacitat de resiliència que tenen les persones amb discapacitat com a lliçó de vida i la seva contribució a la creació de ciutats resilients i inclusives.

La jornada la van presidir Antonio Guillén, president de COCARMI i Enric Botí, secretari general. Guillén va parlar sobre la necessitat que les persones amb discapacitat puguin tenir un desenvolupament sostingut per al 2030. Tot seguit, va tenir lloc la presentació “Agents de canvi a la construcció de societats resilients”, a càrrec de Jordi Grané, filòsof i autor del llibre “La resiliència”, i una taula rodona sobre les dificultats de finançament de les entitats i la dependència econòmica de les administracions públiques, formada per Núria Charneco, representant dels treballadors de FESOCA, Marta Obdulia, gerent d’ECOM, Julio Martinez, president de FECETEC, i Mercè Batlle, vicepresidenta de COCARMI.

Seguidament, David Matas, representant de DOWN Catalunya, va fer la lectura del manifest d’aquest any, que va parlar sobre els drets de les persones amb discapacitat i la necessitat de donar-los més veu. Per finalitzar la jornada, Antonio Guillén i Francesc Iglesias, secretari d’Afers Socials i Famílies, van parlar del dret a vot per als discapacitats, un dret fonamental per a tothom.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *