10 anys de l’Acord Ciutadà per una Barcelona inclusiva

L’Acord Ciutadà fa 10 anys aquest 27 de setembre, i convida a totes les entitats a celebrar-ho en una jornada especial. 10 anys de treball en xarxa entre entitats, empreses i institucions de Barcelona, entre les quals es troba l’Associació “in via”, per aconseguir una ciutat més inclusiva.

logo-acord

A l’abril de 2006, 235 entitats, empreses i institucions de Barcelona es van unir per signar l’Acord Ciutadà, una iniciativa per treballar tots plegats en un espai de participació i cooperació publico-privada per fer una ciutat més inclusiva. 10 anys després, l’Acord Ciutadà compta amb més de 600 entitats que participen en aquest espai per avançar en els drets socials.

Per celebrar-ho i dins el marc de la Jornada Anual, el proper 27 de setembre tindrà lloc un acte especial al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona ( CCCB), des de les 12 del matí fins a les 7 de la tarda. L’acte esdevindrà un punt de trobada, reflexió, acció, posada en comú i celebració entre tots els actors que conformen i que han conformat l’Acord.

Durant tota la jornada s’impulsaran diversos espais de diàleg, reflexió i conferències, així com espais lúdics per celebrar els 10 anys de treball en xarxa per fer de Barcelona una ciutat més inclusiva.

Un programa de diàleg i reflexió

La conferència inaugural serà a càrrec de Saskia Sassen, sociòloga i economista, professora de sociologia a la Universitat de Columbia, Premi Príncep d’Astúries de Ciències Socials 2013 i presidenta del Comitè de Pensament Global. Per iniciar el diàleg i reflexionar sobre les desigualtats a la ciutat de Barcelona, hi participarà Josep Ramoneda, escriptor, periodista, president del Grup 62 i director de l’Escola Europea d’Humanitats.

S’impulsaran també tres espais simultanis pel debat i la generació d’idees, sobre les bones pràctiques en projectes en xarxa, nous actors en la defensa dels drets socials, o l’impacte de les xarxes d’acció.
Taula “10 anys de l’Acord Ciutadà”, en què participaran representants polítics i d’entitats que han tingut un paper important en el transcurs dels 10 anys de l’Acord.

Podeu consultar el programa complet de l’acte i fer la inscripció per participar-hi en la pàgina de l’Acord Ciutadà en aquest enllaç.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *