Volem pobresa zero

En el Dia Internacional per a l’eradicació de la pobresa, a l’associació in via ens posem com a objectiu pobresa zero, tal com lluita la plataforma Pobresa Zero-Justícia Global, formada per més de 2.300 entitats, que avui ha demanat al Parlament de Catalunya més avenços i solucions per fer front a la situació d’emergència de moltes famílies.

Tot i que el discurs general intenta parlar de la crisi econòmica com a passat, la realitat és que a Catalunya hi ha una important fractura social que segueix creixent. La crisi econòmica ha deixat a moltes famílies en situació de risc, i segueixen augmentant les desigualtats socials.

Algunes dades sobre la pobresa a Catalunya

Segons dades de l’Informe presentat avui per UGT de Catalunya amb motiu del dia contra l’eradicació de la pobresa, a Catalunya hi ha 391.400 persones que es troben en risc de pobresa tot i tenir feina, i ja representen el 37,1% del total de la població en risc. A més, són 105.000 llars – 203.000 persones- les que viuen a Catalunya sense cap ingrés.

Garantir un salari mínim digne i la creació d’una renda garantida de ciutadania podrien pal·liar la situació d’aquestes famílies, tal com demanen moltes entitats.

Segons altres dades d’aquest informe, a Catalunya ha crescut la pobresa infantil en un 72% en relació a l’any 2008: en total 349.200 menors de 16 anys viuen en situació de risc de pobresa avui, 147.000 més que abans de la crisi.

Per poder arribar a la pobresa zero, no només calen mesures d’emergència, sinó mesures transformadores que treballin per reduir les desigualtats i garantir els drets socials. Des de l’associació in via seguim treballant per eradicar les violències masclistes, la pobresa i les desigualtats que la crisi econòmica continua augmentant el dia d’avui.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *