Un any més, gestionem el Punt Lila de les Festes de Maig del Poblenou

Un any més, des de l’Associació in via hem gestionat el Punt Lila de les Festes de Maig del Poblenou 2023, per encàrrec de la Coordinadora d’Entitats del Poblenou. Es tracta d’un punt d’informació, assessorament i prevenció d’assetjament, abús, agressions sexuals, i un espai de protecció i d’actuació davant possibles agressions sexuals i violències masclistes en el context de les festes.

Ubicat a la Rambla del Poblenou, davant del Casal del Barri, el punt lila ha comptat amb professionals de l’Associació in via —totes elles expertes en violències masclistes— que han informat, sensibilitzat, atès i assessorat totes les persones que s’hi han apropat entre el divendres i el dissabte.

En total s’hi han apropat 50 persones, 29 dones i 21 homes, totes elles interessades en ampliar els seus coneixements al voltant de les violències masclistes, així com conèixer la tasca que desenvolupem a l’Associació. Diverses noies i dones es van apropar per fer-nos saber que agraïen fortament la nostra feina, ja que la nostra presència els donava sensació de seguretat. I, de fet, ambdues nits van finalitzar amb una valoració positiva, donat que no vam rebre cap notificació d’assetjament, abús o agressions sexuals.

Així, des de l’Associació in via valorem molt positivament l’experiència i la tasca d’apoderament de la ciutadania que hem dut a terme per tal de detectar, frenar i actuar contra les violències masclistes i les agressions sexuals. Perquè creiem que, juntes, podrem aconseguir unes festes 100% lliures de violències i agressions masclistes!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *