Seguir endavant

A través de l’equip de Fan News Club coneixem els testimonis de la Paola i la Paulina (mare i filla), i la Fàtima, usuàries que han passat per  l’Associació “in via” víctimes de violència masclista, i que avui segueixen endavant més fortes, segures i empoderades.

“Vaig dir prou”

Paola Garcia i Paulina Espino, mare i filla víctimes de violència masclista (a la foto principal).

“Ja estic forta, estic bé. Després de tres anys puc dir que sóc feliç”, descriu Paola García, mexicana de 31 anys resident a Barcelona des de fa una dècada. Cantant d’òpera i amb una filla de 6 anys, va patir violència masclista. “Ell m’esclafava.

Em deia que no era res i que no tenia a on caure morta”, descriu. Els serveis socials la van derivar a in via, a qui “els hi dec tot”. El punt d’inflexió va ser quan la seva mare, Paulina Espino, va venir de Mèxic per viure a la casa d’acollida. “Lluitarem perquè no hi hagi una tercera generació d’agredides a la família”, sentencia Espino.

“Seguiré endavant”

Fàtima, víctima de violència masclista

fátima“Quan vaig arribar estava fatal. Ara estic millor, vull buscar un futur per a mi i, sobretot, per les meves filles que han patit molt”. Així resumeix la Fàtima els seus tres mesos d’acollida a l’associació in via, on resideix amb dues de les seves quatre filles.

Amb 39 anys i natural del Marroc, la Fàtima ha patit violència masclista de les seves tres exparelles, el primer un matrimoni de conveniència.

No sap escriure ni llegir i mai ha rebut ajuda dels seus ex companys. “M’estan ajudant molt aquí, sobretot per intentar portar la meva filla de 2 anys que està al Marroc amb la meva mare”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *