Seguim assessorant i informant sobre violències masclistes

Més de 110 persones s’han apropat aquest cap de setmana al Punt Lila d’informació i assessorament sobre violències i agressions masclistes que hem gestionat per les Festes de Maig del Poblenou 2022, per encàrrec de la Coordinadora d’Entitats de Poblenou.

El punt lila, ubicat a la Rambla de Poblenou, davant del Casal del Barri, ha comptat amb professionals de l’Associació in via –totes expertes en violències masclistes– que han informat, sensibilitzat, atès i assessorat totes les persones que s’hi han apropat entre el divendres i el dissabte.

“Que bé que estigueu aquí, feu molta falta”, ha assegurat una de les noies que s’hi ha acostat a demanar informació. I és que no és la primera vegada que s’enfronta a una de les realitats més obscures de les nits a Barcelona: no fa massa va haver de trucar al telèfon d’atenció a les violències masclistes, i saber que hi ha un punt lila la fa sentir més segura. De la mateixa manera ho han sentit moltes de les altres dones que s’han obert pas entre la gentada per venir a demanar informació, agafar alguns dels pins de “NO és NO” i “Només SÍ és SÍ” i adhesius amb el lema “Prou violències masclistes” per col·locar-se a la roba, polseres i targetes amb telèfons rellevants per la prevenció de violències masclistes, o compartir algunes de les seves experiències viscudes.

Tot i que la majoria de persones que s’hi han apropat eren noies i joves, també han vingut a fer consultes alguns nois i joves, així com persones no binàries i mares i pares que han demanat informació i eines per poder explicar als seus fills i filles com actuar davant d’agressions masclistes.

Des de l’Associació in via valorem molt positivament l’experiència i la tasca d’apoderament de la ciutadania que hem realitzat per tal de detectar, frenar i actuar contra les agressions masclistes. Perquè creiem que, juntes, podrem aconseguir festes 100% lliures de violències masclistes.

Dades generals de les persones que es van apropar al Punt Lila:

73 Dones: 19 menors de 18 anys; 28 entre 18 i 30 anys; 7 entre 31 i 50; i 3 +50.

2 Persones no binàries: 1 menor de 18 anys; 1 entre 18 i 30 anys.

36 Homes: 8 menors d’edat; 14 entre 18 i 30 anys; 10 entre 31 i 50 anys; 4 +50 anys.

Altres anys, hem gestionat també el Punt lila de les Festes Majors de Poblenou al setembre, col·laborant amb la Coordinadora d’Entitats de Poblenou i amb el suport del Districte de Sant Martí de l’Ajuntament de Barcelona.

Les companyes Mar Sañudo, Eva González, Núria Flores i Cristina Cucala van ser les professionals de l’Associació in via que van atendre i informar al Punt Lila durant aquestes Festes de Maig de Poblenou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *