Pel 8M, posem sobre la taula els motius per no callar!

En tenim molts, les dones, de motius per no callar. Motius per aixecar la veu i per fer-nos escoltar. Motius per reivindicar que encara queda molta feina per fer. Però no som només les dones les que ens hem de fer escoltar. I és que des de l’Associació in via creiem que les petites accions que tots i totes duem a terme en el nostre dia a dia compten i sumen per construir una societat més justa i igualitària.

Sent així, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, des de l’Associació in via vam posar en marxa la campanya #MotiusPerNoCallar amb l’objectiu de posar sobre la taula les diferents maneres que té cadascú d’actuar davant tota mena de violències masclistes en el seu dia a dia i recollir, entre totes, una sèrie de bones pràctiques feministes per combatre el masclisme.

Així, través de les nostres xarxes socials, vam convidar a tothom a aportar les seves experiències i propostes per fer front a aquesta xacra. Poden ser grans gestes com, a l’empresa, aconseguir que els companys homes no cobrin un 21% més que les dones, o distribuir les tasques de casa seguint un calendari per tal que recaiguin sobre tots els membres de la família de manera equitativa. Però també poden ser grans atreviments com sempre creure a la presumpta víctima i no al presumpte agressor, no buscar culpabilitzar de la situació a la dona o mostrar el teu somriure més lleig quan et diuen “va, somriu, que estàs més maca”.

També per aixecar la veu, ens vam sumar a la campanya de la Federació d’Entitats de Projectes i Pisos Assistits (FEPA), de la qual formem part, per cridar ben fort que #enFEPAcadaDiaEs8M i explicar el nostre pla d’acció de tolerància zero a l’assetjament de qualsevol mena i la tasca que duem a terme per aconseguir espais de treball segurs i relacions laborals lliures i respectuoses.

Per últim, com cada any, les joves, les dones i l’equip de l’Associació in via vam acabar el dia sumant-nos a la manifestació del 8M per reivindicar, juntes, els drets de les dones. I és que, a l’Associació in via, avui i cada dia treballem per la igualtat i la no-violència.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *