Els i les participants dels programes d’inserció, a l’Oficina Jove de Calàbria

El dijous 9 de novembre els i les joves participants del Programa Integral d’Inserció laboral itineraris individualitzats van realitzar una visita a l’Oficina Jove de Calàbria.

Els objectius de la visita van ser, d’una banda que les joves del programa es poguessin inscriure al Programa de Garantia Juvenil, impulsat per la Generalitat de Catalunya i promogut per la Unió Europea amb l’objectiu de reduir l’atur juvenil. De l’altra, que es puguin registrar també a la Borsa de Treball de l’Oficina Jove, servei de la Direcció General de Joventut, pensat per facilitar l’accés dels joves al món del treball i aconseguir la seva inserció laboral. I finalment, poder realitzar una sortida de coneixement de l’entorn productiu i associatiu de la ciutat de Barcelona, per tal de facilitar la seva integració.

En arribar a l’Oficina Jove, ens va rebre la tècnica de la Xarxa d’Impulsores de Garantia Juvenil del districte, per tal de donar-les d’alta al programa. En acabar, de forma individual, les joves van passar per la tècnica de Joventut que les va registrar a la Borsa de Feina Jove i els hi va explicar les ofertes de què disposen i com poder accedir-hi.

La visita va ser molt profitosa per a les joves, ja que no coneixien l’Oficina ni els recursos juvenils amb què compten a cada districte; i no només a nivell laboral, sinó també a l’àmbit acadèmic, d’habitatge i de participació.

Amb aquestes visites i sortides pel territori, l’Associació “in via” continua la seva tasca i compromís d’inclusió de les persones migrades a la seva ciutat d’acollida i promovent una veritable integració social i laboral del col·lectiu immigrant a Catalunya.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *