Les donacions econòmiques a les ONG d’utilitat pública tenen deduccions fiscals

Ha arribat el mes de maig, i amb ell el moment de fer la declaració de la renda corresponent a 2016. La bona notícia és que si has fet donacions econòmiques a alguna entitat social d’utilitat pública, com per exemple a “in via”, al llarg de l’any, tens dret a deduccions fiscals, ja siguis persona física o jurídica (empresa).

Per incentivar les donacions econòmiques a les entitats socials, les deduccions fiscals per donatius a ONG d’utilitat pública són més elevades a partir de les modificacions establertes l’any 2015 en la llei 49/2002 d’Incentius Fiscals al Mecenatge, amb deduccions de fins al 75% per a les persones solidàries.

Deduccions per a les persones físiques

D’acord amb aquesta llei, els primers 150€ de donació de les persones físiques tenen una deducció del 75%. A partir d’aquest import, les donacions són deduïbles al 30%, o al 35% si aquesta donació s’ha realitzat de forma periòdica durant almenys els últims tres anys a la mateixa entitat i amb un import igual o superior.

Per tant, si al llarg de 2016 has donat a “in via” 140 €, tens dret a un 75% de deducció en la teva declaració de la renda, que suposarà 98€. Si l’import donat és superior a 150€, la deducció serà del 30%, o del 35% si has decidit seguir fent la mateixa donació durant els últims tres anys a “in via”.

Deduccions per a les empreses

Les empreses solidàries també surten beneficiades en les deduccions fiscals. El percentatge de deducció en quota en l’Impost sobre societats és del 35%. En el cas que una empresa hagi fet la mateixa donació o d’import superior durant al menys els últims tres anys a la mateixa entitat, la deducció augmenta al 40%.

Per poder aplicar aquestes deduccions a l’hora de fer la declaració de la renda, cal presentar el certificat per donació que l’entitat d’utilitat pública, en el nostre cas “in via”, us envia a través del mail o per carta. Per això és molt important que, un cop es fa la donació, ens deixeu les vostres dades: nom, cognoms, DNI i adreça de mail o postal per poder enviar-vos aquest certificat.

Suport per a les entitats socials

Amb aquesta política de deduccions fiscals per a donatius a les ONG d’utilitat pública, d’una banda es beneficia a les persones i empreses solidàries que decideixen col·laborar econòmicament amb entitats com “in via”, per lluitar contra l’exclusió social i la violència. D’altra banda, es beneficia a les entitats, ja que amb aquestes donacions es poden tirar endavant molts projectes per assistir a més persones que ho necessiten.

Gràcies a totes les persones i empreses que col·laboren amb “in via” anualment, ja sigui com a voluntàries, mitjançant aliances, el treball en xarxa i/o a través de les donacions per seguir acompanyant cada dia col·lectius en risc d’exclusió.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *