Jornadas de Voluntariat

Els dies 5 i 6 d’octubre es van realitzar aquestes jornades que van ser molt interessants, el ponent Francesc Reina va ser un bon conductor del grup que ens va fer participar en diferents dinàmiques, moderant cadascuna de les aportacions fetes, per després poder reflexionar sobre la tasca a fer, tant, com a persones voluntàries, com a institució que els acull.

Així es va fer un recull de les idees base sorgides, com l’acció de ser/fer de voluntari aflora des de la responsabilitat i el compromís vers l’altre per aconseguir un canvi social, és doncs un procés d’intercanvi, de feedback on tots estem aprenent; voluntaris, professionals i la mateixa institució. Desgranant algunes de les necessitats i/o aptituds a tenir en compte.

Un altre aspecte treballat va ser la importància de la figura del/a coordinador/a i com ha de saber captar i mantenir als voluntaris/voluntàries, però també ha de motivar i manegar situacions que poden ser complicades, el saber “manar”, si convé, trobant l’equilibri.

Per últim també es va exposar la formació del voluntariat, com a eina imprescindible, trobant les formes més adequades a cada necessitat, seminaris, supervisions periòdiques amb el/la cordinador/a i la incorporació de protocols per escrit per afavorir una tasca eficaç i eficient i de qualitat que pot anar sent revisada i millorada constantment.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *