“in via” treballa la perspectiva de gènere a la renovada Mostra d’Associacions de la Mercè

El 24 i 25 de setembre, prop de 200 entitats es van reunir a la Plaça Catalunya per celebrar la Mercè amb “Associa’t a la festa”. Una Mostra d’Associacions renovada amb diversitat d’activitats gratuïtes, lúdiques i culturals que es van dur a terme durant tot el cap de setmana, entre les quals, el taller sobre la perspectiva de gènere de l’Associació in via.

Cadascuna de les entitats va preparar tallers i activitats diverses, relacionades amb la seva tasca social i projectes, per mostrar a la ciutadania la seva causa. L’associació in via, que treballa amb la infància en risc, va organitzar un taller d’art urbà per treballar la perspectiva de gènere ja des de la infància, per desmuntar els estereotips de gènere que durant molt de temps s’han anat inculcant a la societat en general: joguines per a nens o per a nenes, professions per a un determinat gènere, etcètera.

Un taller creatiu per a tots els públics

Amb el lema “als nens i les nenes els agrada el mateix, no els fem diferents”, el taller es va desenvolupar dissabte al matí amb la participació de públic d’edats molt diverses: infants, adolescents, adults i famílies. El resultat va ser un gran mural amb dues figures d’una nena i un nen, la Mercè i el Marçal, que es va anar omplint de les figures fetes de retallables durant el taller (roba, oficis, rols familiars i socials…) i dels dibuixos dels més creatius.

Cada participant havia de dibuixar i enganxar al mural les joguines o objectes que regalarien a la Mercè i al Marçal, per demostrar, al final, que no hi ha d’haver discriminació de gènere, i que realment els agraden les mateixes coses siguin nena o nen: videojocs, esports, joguines… El taller va deixar imatges com aquestes, en les quals adults i infants van ficar el seu gra de sorra per omplir tot el mural:

“Associa’t a la festa” ha volgut reunir en l’ambient festiu de la Mercè dos pilars fonamentals de la ciutat: les entitats i la ciutadania. D’aquesta forma, la tradicional Mostra d’Entitats ha convertit aquest any la Plaça Catalunya en un punt de trobada encara més gran, on gaudir de més activitats lúdiques i festives, amb gran èxit d’assistència.

Podeu consultar també la informació que BTV va fer de l’acte en aquest enllaç.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *