Identitat i diversitat en els joves

La setmana passada vam assistir a la formació realitzada a Barcelona Activa per part dels professors de la Universitat de Barcelona Moisés Carmona i Xavier Serrano, per parlar sobre “Identitat i Diversitat en els Joves”.

En aquesta formació vam treballar els conceptes de diversitat cultural, exclusió i convivència, i va servir per donar-nos noves eines de treball per als joves.

Durant aquestes 8 hores formatives, vam exposar algunes dificultats que sovint ens podem trobar amb els joves que formen part dels programes d’orientació. Si bé la convivència és un factor clau, també ho és el reconeixement. Gràcies a aquest reconeixement, els joves es poden sentir identificats amb la societat que els acull, i es pot evitar d’aquesta manera que caiguin en l’exclusió.

L’objectiu de la formació va ser abordar dels processos d’identitat que experimenten els joves en el context social actual, així com també fer una reflexió sobre l’explosió de la diversitat i com aquest nou escenari condiciona i modula l’abordatge de la intervenció dels joves.

2 comments “Identitat i diversitat en els joves


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *