Gestionem el Punt Lila de les Festes de Maig del Poblenou!

Com altres anys, l’Associació in via gestionarà el punt lila d’informació i assessorament sobre agressions masclistes, aquest cop durant les Festes de Maig de Poblenou, per encàrrec de la Coordinadora d’Entitats de Poblenou.

El punt informatiu s’ubicarà a la Rambla de Poblenou, 49, davant del Casal de Barri, i funcionarà aquest divendres 20 de maig de 22h a 2h de la matinada, i aquest dissabte 21 de 22h a 3h de la matinada. Les funcions de les professionals (totes expertes en violència masclista) seran informar, sensibilitzar, visualitzar, atendre i assessorar a qualsevol persona que s’hi apropi, i en el cas que hi hagi qualsevol incidència, intervenir segons el protocol acordat amb la Coordinadora d’Entitats del Poblenou.

Altres anys, hem gestionat també el Punt lila de les Festes Majors de Poblenou al setembre, col·laborant amb la Coordinadora d’Entitats de Poblenou i amb el suport del Districte de Sant Martí de l’Ajuntament de Barcelona.

Què són les Festes de Maig del Poblenou i què s’hi farà aquest any?

Les Festes de Maig del Poblenou neixen l’any 1978 amb l’obertura de l’Ateneu Popular la Flor de Maig, situat a l’emblemàtic edifici de l’antiga Cooperativa Flor de Maig. La festa pretenia retrobar els poblenovins i poblenovines a la Rambla en aquesta època de l’any en què tot floreix. El centre neuràlgic de la festa és la fira d’entitats i artesans que es fa amb més de cent paradetes. Les festes, des de bon començament, es defineixen com un conjunt d’actes oberts a tothom i participatius, per garantir la pluralitat del teixit associatiu del barri.

Les entitats del barri, agrupades en la Coordinadora d’Entitats del Poblenou, celebren aquesta festa pels volts del 18 de maig de cada any. La primera activitat és la recollida de la Penyora de Foc: cada any, la colla del Drac del Poblenouel honora alguna entitat del barri dipositant-li un trofeu amb la imatge de l’Estarrufat, el drac del Poblenou. De fet, al 2020 vam tenir l’honor que ens lliuressin “La Panyora del Foc” com a reconeixement públic per la tasca realitzada dins el barri, i la vam custodiar tot l’any.

Aquest cop, després de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia, les festes recuperen activitats com el correfoc o la fira d’entitats! El gruix dels actes de les Festes de Maig té lloc aquest cap de setmana del 20, 21 i 22 de maig. El teixit associatiu del Poblenou ha preparat més d’una quarantena d’activitats per celebrar la recuperació de la festa al carrer. La Colla del Drac Poble Nou és l’encarregada de portar la cultura popular als carrers del barri, amb la Despertada de les Bèsties Fogueres, el correfoc, diverses cercaviles o la traca de final de festa. En l’organització dels diferents actes festius, també hi participen altres entitats. A més, destaca també la 44a edició de la Fira d’Entitats i Artesania, diumenge 22 a la rbla. Poblenou; i la Mostra de producte català i denominació d’origen, divendres 20 i dissabte 21 a Can Saladrigas. Les persones que aquest cap de setmana s’apropin al barri també hi trobaran molts concerts en directe, activitats infantils o menjars populars.

Si no us voleu perdreu cap activiat podeu descarregar el programa complet de les Festes de maig del Poblenou 2022 aquí. Us convidem a que gaudiu al màxim de les festes! Col·laborem entre tots i totes a que siguin unes festes lliures de violències masclistes i de qualsevol tipus de violència!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *