Dones de diferents generacions analitzen l’evolució de les relacions de parella i les violències masclistes 

L’Associació in via celebra el seu 70è aniversari amb la campanya ‘70 anys: acompanyant 7 generacions’ 

Amb motiu del nostre 70è aniversari, des de l’Associació in via llancem la campanya ‘70 anys: acompanyant 7 generacions’, que analitza l’evolució de les relacions de parella i les violències masclistes a través d’entrevistes amb dones de diferents generacions. 

Com percebia el concepte de l’amor la teva generació? Quins rols han assumit les dones de la teva edat en les relacions? Has sentit que t’havies de separar del que s’esperava de tu com a dona per assolir el que realment volies ser? Quina percepció té la societat de la violència masclista? 

Aquestes són algunes de les preguntes que les periodistes Alba Riera i Ana Polo han fet a les dones per tal d’analitzar com ha anat canviant la manera de relacionar-se de la societat al llarg dels últims 70 anys, així com la manera de concebre l’amor, i com això ha tingut un efecte en les violències masclistes. Les entrevistes es poden veure a la web de la campanya, i durant els pròxims dies compartirem a través de les nostres xarxes socials diversos vídeos en què les dones contraposen les seves opinions al voltant de temes que ens afecten a totes. 

I és que, des del 1953, quan vam obrir les portes de l’Associació in via a Barcelona, són moltes les generacions que han passat per aquí, són moltes les dones que hem acompanyat. Dones amb vivències, passats, famílies i bagatges molt diversos, però totes elles marcades per la mateixa xacra que encara ara ens manté actives: la violència masclista

Mira el vídeo promocional de la campanya!

Jornada #70anysinvia: Reptes de futur

Per commemorar el 70è aniversari de l’entitat, el dilluns 13 de novembre celebrarem la Jornada #70anysinvia: Reptes de futur, que tindrà lloc al Hub Social de Barcelona (C/ de Girona, 34, 08010 Barcelona) de 9:30h a 12:30h.

L’acte, presentat per la presidenta de l’Associació in via, Carlota Falgueras, comptarà amb la taula rodona ‘Violència masclista, una xacra que perdura’, en què Patricia Ortuño, psicòloga especialitzada en teràpia familiar sistèmica i maltractament infantil, i directora adjunta de l’Associació in via; Irene Andrés, especialista en l’abordatge integral de violències masclistes, processos migratoris d’alt risc i directora de Projectes, Innovació i Investigació de l’entitat, i Carla Vall, advocada penalista especialitzada en l’abordatge i prevenció de violències masclistes reflexionaran sobre l’evolució de les violències masclistes i els reptes de futur que afronten tant l’Associació com la societat en aquest àmbit, moderades per la periodista Clara Congost.  

Després de les intervencions del públic i d’una breu intercessió de Carme Laorden, directora de l’Associació in via, hi haurà el passi d’un breu vídeo documental que, a través de testimonis de l’entitat, recull la trajectòria de l’Associació in via al llarg d’aquests 70 anys.    

Exposició ‘Transformando historias a través de hilo y aguja’

Dilluns 20 de novembre, i també en el marc de la celebració de l’aniversari de l’Associació in via, al Casal del Poblenou s’inaugurarà l’exposició ‘Transformando historias a través de hilo y aguja’, fruit del Projecte Claudel, la iniciativa d’artteràpia que l’entitat duu a terme amb dones supervivents de violències masclistes. 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *