Rebem el Premi Solidaritat 2020

Podeu llegir la notícia al Social.cat a través d’aquest enllaç o bé a continuació:

L’Associació in via rep el Premi Solidaritat 2020

L’Institut de Drets Humans de Catalunya reconeix la seva tasca en favor de les persones que pateixen violència, especialment dones maltractades

L’Associació in via atén a 20.000 persones a través dels seus programes.
Font: Associació in via

L’Associació in via guanya el Premi Solidaritat 2020, un guardó otorgat per l’Institut de Drets Humans de Catalunya. D’entre 16 candidatures presentades, el jurat del premi, format per representants d’organitzacions i activistes de drets humans, ha reconegut “la tasca en defensa dels drets de les persones que pateixen violència i discriminació, especialment les dones maltractades”, segons ha anunciat l’Institut de Drets Humans. 

L’Associació in via, fundada l’any 1953 a Barcelona, disposa de diferents serveis d’atenció i acollida a dones, joves, infants, famílies i persones amb diversitat funcional, en situació de violència i travessades per múltiples discriminacions. “Uns projectes que han anat ampliant i adaptant amb l’objectiu d’erradicar i prevenir les desigualtats que generen les discriminacions i violències creixents a les nostres societats”, ha destacat l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC).

En l’actualitat, atén a més de 20.000 persones a través dels seus programes i serveis d’acollida, orientació, allotjament i inserció. L’Institut de Drets Humans de Catalunya ha reconegut la seva estructura d’atenció “centrada en les persones i en les seves capacitats, per acompanyar-les en els seus processos vitals de desenvolupament i en la restitució dels drets vulnerats”.

David Bondia, president de l’IDHC ha assenyalat que la tasca d’acompanyament que realitza l’Associació in via des de fa més de 68 anys posa de manifest que les greus desigualtats, violències i discriminacions que pateixen persones i col·lectius “moltes vegades invisibilitzats i vulnerabilitzats” no poden ser abordades “només de forma conjuntural”.

Des de l’Associació in via, agraeixen el reconeixement per la tasca feta des de fa tants anys. Carme Laorden, directora de l’entitat, ha defensat que la defensa dels drets humans s’ha de fer “des d’una visió interseccional”.

“Les conceptualitzacions clàssiques d’opressió en la societat, —com el racisme, el masclisme, el capacitisme, la lesbofòbia, l’homofòbia, la transfòbia, la xenofòbia i tots els prejudicis basats en la intolerància— no actuen de manera independent, sinó que aquestes formes d’exclusió estan interrelacionades, i en certs contextos socials creen un sistema d’opressió que reflecteix la intersecció de múltiples formes de violències i discriminacions”, ha expressat Laorden. 

D’altra banda, el Premi Solidaritat 2020 també ha reconegut amb la menció especial Mitjans de Comunicació al periodista de TV3 Joan Roure, redactor d’internacional dels serveis informatius de TV3, especialitzat en Orient Mitjà, i que ha cobert com a enviat especial els conflictes de la regió des dels anys 80. “Les seves cròniques han estat imprescindibles per conèixer i entendre en clau de drets humans la realitat de la regió, incorporant sempre les veus oblidades de les víctimes dels conflictes”, reconeix l’IDHC.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *