Tres alumnes de l’Associació in via amb discapacitat intel·lectual participen en un curs d’auxiliars de monitors esportius

El José Luís, l’Hareram i el Roger, tres joves alumnes de l’Associació in via que tenen discapacitat intel·lectual, han acabat recentment un curs com a auxiliars de monitors esportius, en el marc del programa INSERsport de la Unió de Federacions Esportives Catalanes i amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual – ACELL.

L’objectiu del curs, que s’ha impartit entre els mesos de març i juny de 2018, ha estat apropar l’esport professionalment als joves mes vulnerables. Apart de la vessant teòrica, de 8 hores setmanals, els joves han pogut realitzar també pràctiques els caps de setmana. Les pràctiques s’han desenvolupat en dos àmbits, l’esportiu (on han pogut exercir d’auxiliars de pista o de taula en campionats d’atletisme en localitats com Reus o Terrassa) i el lleure (on han acompanyat diferents grups amb discapacitat intel·lectual, des de joves a gent gran, i que ha implicat visites a exposicions, participar en la Nit dels Museus, fer sortides a discoteques i a una festa hawaiana, a més de treballar el coneixement de la ciutat).

Per tots tres joves, l’experiència ha estat un èxit. Des d’un punt de vista professional, dos d’ells, tot just acabar les pràctiques, el passat 1 de juliol, ja han pogut iniciar la seva vida laboral, mentre que el tercer ho farà properament, fent d’auxiliar de monitor al Campus Mundet, de la mà d’ACELL.

“Tenim l’oportunitat de desenvolupar les nostres capacitats professionals amb molta motivació, treballant en un bon ambient i de la mà de professionals dels que hem aprés molt i que ens han fet sentir respectats i valorats en tot moment”, comenten. “Ara podrem retornar una mica del que ens han donat, ajudant nens, nois i persones grans amb les quals treballem i fent que s’ho passin bé i cuidant-los molt”.

El programa INSERsport segueix les línies del Pla Estratègic de l’Esport de la Unió Europea (EU Work Plan for Sport) i incideix sobre la formació esportiva, la inserció laboral, la paritat, els hàbits saludables i la inclusió de les persones amb discapacitat. Mitjançant aquest programa, joves en risc d’exclusió social aprenen un esport, adquireixen hàbits saludables, obtenen un certificat federatiu que els permet treballar de monitors i àrbitres i són contractats per a una primera feina relacionada amb el que han estudiat.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *