Oferim formacions per ampliar les oportunitats laborals de les persones migrants

A l’Associació in via som molt conscients de l’impacte que els processos migratoris tenen en les diferents poblacions que hi han transitat i que encara hi transiten, així com de les dificultats i barreres amb què es troben moltes persones migrades a l’hora de buscar i trobar feina en els països d’acollida.

És per això que, un any més, des de l’Associació in via engeguem dues formacions, una en Auxiliar de Cuina i l’altra en Cambrer/a de Sala, per tal d’ampliar les oportunitats laborals d’aquest col·lectiu, tot reobrint un sector amb alta demanda d’ocupació, com és el de l’hostaleria.

A través d’aquestes formacions, les persones participants podran desenvolupar les competències professionals relacionades amb aquestes professions, com preelaboració d’aliments, preparació i presentació d’elaboracions culinàries senzilles i assistir en la preparació d’elaboracions més complexes, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d’aliments, així com aprendre l’ofici de cambrera de sala i atenció al client en la restauració.

Com explica la Conxita, encarregada de la formació d’auxiliar de cuina, els cursos van molt més enllà de l’obtenció d’un diploma: “Aquesta és la finalitat del curs, sí, però també té altres coses, com és l’acolliment“. I és que l’estona que passen a la cuina, envoltats de persones d’altres cultures i edats, els fa oblidar per un moment tots els problemes que carreguen a les espatlles. La Conxita explica que, a vegades, als cursos hi poden coincidir, per exemple, un jove veneçolà arquitecte i una persona del Nepal que no sap llegir, “i és preciós veure gent tan diversa cuinant junta”.

A més, assegura la Conxita, la majoria dels participants saben cuinar, a vegades millor i tot que ella, “però aquí, a Catalunya, la cuina és molt més fàcil, ràpida i resolutiva, mentre que als seus països es cuina durant moltes hores”. És per això que, tenint en compte que alguns d’ells trobaran feina cuidant una persona gran a qui li hauran de fer el menjar, “és important que aprenguin altres maneres de cuinar que requereixin menys dedicació i temps”, assegura la responsable de la formació.

La 1a edicio de la formació d’auxiliar de cuina va començar la setmana del 14 de març i la segueixen més edicions fins octubre, cada edició o curs és de 40 hores, repartides en 10 classes. Aquesta formació es durà a terme els dilluns, dimecres i divendres, de 10h a 14h, i al final del curs s’obtindrà un diploma. La 1a edició del Curs de Cambrer/a de sala va començar el 16 de març i també tindrà més edicions fins octubre aproximadament, duent-se a terme els dimecres i divendres, també de 10h a 14h. En aquest cas, cada edició o curs és de 40 hores cadascuna, repartides en 10 classes, i també s’obtindrà un diploma. En ambdós tipus de formació, les classes es faran entre la seu de l’Associació in via (carrer Amistat 15, baixos) i el Casal de Barri el Poblenou (Rambla Poblenou, 49), i seran presencials.

Als cursos hi poden accedir totes aquelles persones migrades que tinguin possessió del NIE (sigui permís de residència o treball), que tinguin motivació per treballar com a personal de cuina i que tinguin disponibilitat horària de matins per realitzar el curs.

Us podeu inscriure enviant un email a mribera@invia.cat deixant un telèfon de contacte i explicant l’interès per realitzar la formació, i nosaltres ens posarem en contacte amb vosaltres. Les inscripcions estaran obertes fins a mitjans de setembre, perquè s’aniran fent edicions d’ambdós cursos fins a l’octubre.

Alumnes de la 1a edició del curs d’Auxiliar de Cuina
Elaboració de plats durant la 1a edició del curs d’Auxiliar de Cuina
Alumnes del curs d’Auxiliar de Cambrer/a de sala i restauració fent servir una eina de gamificació en aprenentatge per reforçar els conceptes apresos i la motivació. L’aplicació és Kahoot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *