Formacions gratuïtes online en detecció i sensibilització en violència masclista per a professionals i estudiants

Una de les línies d’actuació de l’Associació in via és la sensibilització i la formació en violències masclistes. És per això que, de la mà del Ministerio de Igualdad i del Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, posem en marxa a partir del 21 de maig dos nous projectes formatius, Lilith i Zhour. Es tracta de formacions gratuïtes i online que impartim des d’un enfocament de drets humans i perspectives de gènere interseccional i transcultural. Totes elles combinen la teoria i la pràctica, i en acabat les persones que hagin participat rebran un dossier formatiu dels conceptes treballats per poder-los aplicar a la pràctica diària. A més, les persones que hagin assistit en un 85% o més de cada formació rebran un certificat d’aprofitament emès per Associació in via.

Projecte Lilith

El projecte Lilith pretén contribuir a la conscienciació, prevenció i sensibilització per a l’erradicació de les diferents formes de violència contra les dones.

Per aquest motiu, la primera formació que oferim al maig dins el marc d’aquest projecte és “Detecció de violència masclista i intervenció socioeducativa amb dones i infància”. Aquesta formació es complementarà els propers mesos amb sessions, també gratuïtes i online, sobre tràfic de persones i explotació sexual.

Les formacions estan dirigides a professionals o estudiants de l’àmbit social, sanitari i judicial, i permet adquirir eines per a detectar possibles situacions de violència masclista en dones i infància, i com intervenir a nivell socioeducatiu amb mares i infants acollits en context d’acollida residencial.

🗓️ 21 de maig de 2024, de 9:30 a 13:30 h – Online (formació en castellà)

Per a més informació i inscripcions: Detecció de violència masclista i intervenció socioeducativa amb dones i infància 

Projecte Zhour

El projecte Zhour s’emmarca en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, del Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, amb l’objectiu de traslladar l’experiència professional obtinguda per part de l’Associació in via al llarg de més de 70 anys a altres professionals.

En aquest cas es tracta d’un itinerari formatiu gratuït de 4 mòduls i 8 hores de formació que permet a professionals i estudiants dels àmbits social, sanitari, jurídic i d’inserció laboral millorar les seves competències en l’atenció i intervenció amb dones i infants víctimes de violència masclista.

L’itinerari es pot fer de forma complerta o bé assistint a cada mòdul de manera individual. Totes les formacions tenen un enfoc teòric i pràctic amb la revisió de casos i situacions reals.  

🗓️ 22 de maig de 2024, de 9:00 a 19:15 h – Online (formació en castellà)

La formació consta de quatre mòduls, però pots inscriure’t als que més t’interessin:

09:00 – 11:00 h – Com acompanyar l’acollida residencial de dones víctimes de violència 

11:15 – 13:15 h – Com acompanyar els processos d’inserció laboral en dones víctimes de violència 

15:00 – 17:00 h – Com acompanyar els processos terapèutics en dones víctimes de violència

17:15 – 19:15 h – Com detectar i acompanyar a la infància víctima de violència des de contextos educatius 

Les places són limitades, us recomanem que feu les inscripcions com més aviat millor.

Per poder treure el màxim profit de cada sessió cal disposar de connexió a internet i accedir amb micròfon i càmera. Donada la temàtica que es tracta, també recomanem assistir a les sessions des d’un lloc confortable i amb privadesa.