Millorem les competències professionals a través de la cuina

La Roufaida, la Intissiar, el Dhifi i el Mohamed van cada dimecres al matí a comprar al mercat i després es posen als fogons i cuinen diversos plats de cuina mediterrània. Ho fan el marc del taller de cuina que impulsa el Servei d’Inserció i Formació de l’Associació in via per millorar l’ocupabilitat i afavorir la inserció de persones amb dificultats per trobar feina.

El curs, que s’imparteix quatre cops l’any, el formen actualment 15 alumnes, majoritàriament persones immigrades que han vingut de països del nord d’Àfrica o del sud d’Amèrica. Són homes i dones que ja sabien cuinar en els seus respectius països, però que, al llarg de 40 hores, aprendran a adaptar-se a la cuina d’aquí i als hàbits alimentaris catalans. L’objectiu, acabar trobant feina com a ajudants de cuina en diferents establiments de restauració o com a cuidadors o cuidadores de persones grans a la llar, amb el plus de saber cuinar.

La Conxita condueix aquest curs des de fa 22 anys, i explica que els continguts combinen sessions teòriques (on aprendran nocions bàsiques de nutrició i es trauran el carnet de manipulador d’aliments) amb una part eminentment pràctica, que implica sortir a fer la compra cada dimarts al mercat de Poblenou i cuinar diversos plats. “Aquí la cuina és diferent a la dels seus països, es demanda una cuina més ràpida, sana, i en el curs també tenim molt en compte els temes d’higiene i de manipulació”, explica. “Un aspecte molt important és saber quin és el menjar més adient per a cada col·lectiu i com fer un menjar equilibrat”, conclou.

La Roufaida i la Intissiar tenen clar que el curs els servirà per millorar les seves possibilitats de trobar feina. “Necessitem experiència per omplir el nostre currículum i els cursos com aquest o d’altres que organitza l’Associació in via ens aniran molt bé”, diu la Intissiar, un fet en el qual coincideix el Dhifi: “Vull adquirir experiència en el camp del turisme per poder trobar una feina”, assegura. Tots ells afirmen que el curs els agrada perquè creuen que els serà molt útil de cara a afavorir la seva ocupabilitat però també destaquen el bon ambient que s’hi respira i que genera la formadora: “Ho fa molt divertit”, riuen. La Conxita ho explica: “Procurem que després del curs tothom continuï vinculat. Per ells és un espai molt agradable on poden fer amistats o acabar tenint una relació més propera amb algú”. Ja se sap que amb una atmosfera agradable, els continguts s’aprenen més fàcilment.

Molta sort a tots els i les alumnes del curs de cara al seu futur laboral!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *